88 voertuigen waarvan 15 speed pedelecs geflitst bij snelheidscontrole in zone 30 te Kallo

https://www.hln.be/beveren/15-speedpedelecs-geflitst-bij-snelheidscontrole-in-zone-30-politie-zet-6-fietsers-aan-de-kant~ad8b2a07/

Speed pedelec fietsers vallen niet buiten de wet en dienen zone 30 te respecteren, net zoals alle andere voertuigen. Handhaving via flitscontroles zoals bij recente flitsmarathon in Kallo (Beveren) is dus een goede zaak.

Fabriekstraat te Kallo, heraangelegde staat met fietssuggestiestroken en zone 30 snelheidsregime.

De straat waar de controles plaatsvonden lijkt ons terecht een zone 30 te zijn, met zijn geparkeerde wagens en vele conflictpunten.

Jammer genoeg is een snelheidsregime van 30km/u tevens van kracht op vele plaatsen die zich er wél toe lenen op veilige manier veel sneller te fietsen dan 30km/u. Denken we daarbij aan vele jaagpaden, F99abc fietsroutes door de velden en zelfs sommige landelijke fietsstraten. Het zou beter zijn de wet voor deze inrichtingen te herzien in het licht van het stijgende gebruik door snellere, lichte voertuigen. Zo kan men bijvoorbeeld de snelheidslimiet onveranderd laten voor zwaar verkeer, terwijl men voor lichte voertuigen de limitatie opheft en het regime laat afhangen van de zone waarin de bebording zich bevindt.

Voer voor de wetgever. Context voor de handhaver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.