LEVA-EU wil wijziging LEV-verordening door EC

Interessant artikel. Een verandering dringt zich op! De huidige verordening plaatst de klasse Lichte Elektrische Voertuigen (LEV’s) in dezelfde categorie als bromfietsen en motorfietsen: 1036 pagina’s die vooral handelen over emmissies, lawaai en andere technische aspecten die niet relevant zijn voor elektrische fietsen. Gevolg? Complexe typegoedkeuringsprocedure die minstens 4X (!) duurder is dan verwacht. Deze meerkost vertaalt zich in duurdere elektrische fietsen. Een ernstige belemmering van deze industrie en op een totaal verkeerd moment gezien de evolutie van het mobiliteitslandschap in coronatijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.