Brusselse omwenteling?

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200428_04937830

In deze autoluwe coronatijd experimenteren een aantal grootsteden met een herverdeling van hun openbaar domein, in het voordeel van wandelaars en fietsers.  Zo ook in Brussel, waar men via een snel te verwezenlijke pop-up methode fietspaden inricht op eens iconische autowegen zoals de wetstraat.

Als fietsers juichen we dit toe.  Over het potentieel en de noodzaak van zulke modal shift te Brussel hebben we eerder reeds bericht.  We hopen dat veel van deze paden permanent worden.  Als speed pedelec gebruikers hopen we tevens dat men voldoende nadenkt over onze vervoersvorm en de paden zo inricht dat ze aaneengesloten zijn en 50km/u toelaten op de assen, zodat je veilig en vlot tot ongeveer je bestemming kan geraken, alvorens iets trager de laatste honderden meters te fietsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.