Foute berichtgeving met vooral kwalijke krantenkop

n.v.d.r. Dit artikel werd aangepast naar aanleiding van nieuwe bevindingen na navraag.

“Man naar ziekenhuis na botsing met speed pedelec” – Leuven Actueel

https://leuvenactueel.be/nieuws/leuven/man-naar-ziekenhuis-na-botsing-met-speed-pedelec

Korte inhoud van het artikel op Leuven Actueel: afgelopen dinsdag zou een man op zijn speed pedelec op de Kolonel Begaultlaan tegen een auto zijn gebotst die een ondergrondse parkeergarage verliet. Dit bericht deed de wenkbrauwen even fronsen. Om te beginnen ging het over een auto die een garage verliet en daarbij het fietspad versperde terwijl er een fiets aankwam. In dit geval was de fiets een speed pedelec. Waarom is de titel dan niet “auto verspert fietspad en veroorzaakt ongeval”? De huidige titel leest als een speed pedelec die in fout ging en iemand het ziekenhuis in joeg.

Verder zijn er helemaal geen ondergrondse garages op de Kolonel Begaultlaan. Wat heel het gebeuren extra vreemd maakte is het feit dat men op deze wegenis vrij kan kiezen tussen rijbaan en dubbele richting fietssnelweg langsheen de Vaart. Beide opties bieden aangenamer en veiliger fietsen dan het fietspad langs de kant van de huizen (die overigens veelal voorzien is van D7 borden).

We hebben dan ook even verder onderzocht wat hier écht is gebeurd. Bleek dat de fietser in kwestie richting Vaart fietste op het Stadsvest fietspad, een dubbele richting fietspad. De aanrijding gebeurde ter hoogte van de ondergrondse parking van Dreamland. De auto was duidelijk in fout en had naar beide richtingen moeten kijken alvorens het fietspad over te steken, zoals duidelijk aangegeven met de symbolen op de grond alsook het omgekeerde driehoek (B1) verkeersbord. Eventueel zouden een STOP bord (B5) met volle lijn en de installatie van een bolle spiegel de verkeersveiligheid hier kunnen verhogen.

bron: Google maps

We hebben contact opgenomen met Leuven Actueel met de vraag het bericht aan te passen en wensen de fietser een spoedig herstel.

2 comments

    1. Beste Danielle – ondertussen hebben we ons onderzoek afgerond en geconcludeerd dat het bericht van Leuven Actueel helemaal niet klopte. Het bericht op onze site hierboven werd aangepast om weer te geven wat de echte toedracht was.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.