Draag bij aan je pendeltoekomst!

Netwerk Speed Pedelec Vlaanderen lanceert een beknopte stemtest voor speed pedelec gebruikers! Tussen 1 mei en 24 mei krijg je een aantal stellingen te lezen via onze website en social media kanalen. Deze worden tevens allemaal reeds op 1 mei beschikbaar gemaakt bij de Vlaamse politieke partijen. We vragen hen om voor elke stelling akkoord/niet akkoord te geven met één of meer zinnen onderbouwing. Eind mei gaat de stemtest live en kan je zelf je mening geven over de stellingen! Bij afloop van je test, krijg je te lezen hoe jouw antwoorden zich verhouden tot deze van de politieke partijen. Na de verkiezingen delen we de resultaten van alle ontvangen testen in een hapklaar bericht met grafieken alsook met de politiek.

Waarom deze stemtest?

Thema’s zoals onderwijs en migratie zijn uiteraard zeer belangrijk. We raden aan zeker de stemtest van de UAntwerpen/UCLouvain in te vullen. Dat kan hier.

Echter, Speed Pedelec bestuurders geven aan ook belang te hechten aan hun veiligheid en reistijd tijdens het pendelen. Het beleid omtrent stimulatie van modal shift van auto naar speed pedelec is nog te onduidelijk en wordt bovendien niet homogeen toegepast over de beleidsniveaus heen. Het is dan ook een goed idee ook dit thema te laten meespelen in het stemgedrag van deze 70000 stemgerechtigde pendelaars in Vlaanderen.

Door mee te doen heb je indirect een impact op jouw pendel ervaring!

Is Speed Pedelec Vlaanderen nog politiek neutraal?

Jawel, dat zijn we nog steeds. We kiezen wél zelf de stellingen, maar geven voor elke stelling zowel voor- als tegenargumenten. Bovendien geven we zelf geen stemadvies. Dat is aan jou om uit te maken, op basis van jouw antwoorden op de stemtest!

Wat als partijen niet meewerken?

De input van partijbesturen krijgt absolute voorrang op andere bronnen van informatie. Indien een partij onvoldoende visie heeft op de toekomst van ondersteund fietsen en verkiest niet mee te werken, geven we dit aan. Hierbij vullen we dan zelf de stemtest in voor deze partij, waarbij we akkoord/niet akkoord baseren op informatie op de partijwebsite alsook ervaringen met vertegenwoordigers van hun partij, doorgaans op gemeenteniveau. Indien de partijtop er niet mee akkoord gaat, staat het hen vrij alsnog mee te werken.

Hoe kan ik helpen?

We hebben momenteel onvoldoende informatie om over alle stellingen een mening te vormen voor elke partij. U kan ons hierbij helpen! Deel je ervaringen, positief of minder positief en voor 24 mei, via contactpagina of social media. We verzamelen deze input om de test zo waardevol mogelijk te maken.

Waar vind ik die stellingen en de stemtest?

Links naar de stellingen en de stemtest worden gedurende mei toegevoegd aan deze pagina!

Samen voor een nog betere toekomst voor ons en de maatschappij.