Speed pedelec stigmatisering in de media (en dat is jammer)

bron: Google maps.

https://www.hln.be/in-de-buurt/puurs-sint-amands/fietsersbond-klein-brabant-vaartland-blaast-5-kaarsjes-uit-nog-veel-werk-aan-de-winkel~aae7ce05/

De Fietsersbond afdeling in Klein Brabant/Vaartland (Bornem, Puurs-Sint-Amands en Willebroek) blaast vijf kaarsen uit. Hip hoera, dat verdiend een artikel in het regionieuws.

De laatste zin in het artikel stelt dat speed pedelecs ‘vaak gevaarlijk’ zijn en ‘hier een oplossing voor moet worden gevonden’. Je kan het met deze beperkte informatie niet anders lezen dan dat speed pedelecs een pest zijn en het gevaar inherent is aan het bestaan van het vervoermiddel… Een jammere woordkeuze!

Het is jammer omdat het niet waar is. De aloude analogie met Ferrari’s in een woonerf komt weer bovendrijven: die gebruiken evengoed hun volledig potentieel niet en passen zich aan waar nodig. Onbekend is ombemind?

Het is jammer omdat het schijnbaar (want wie weet hoe werden woorden weer ingekort en verdraaid) om een uitspraak van de Fietsersbond gaat. Er zijn vele Fietsersbond afdelingen en individuen die wél zien dat de voordelen van de speed pedelec talrijk zijn. Voordelen die, mits correct rijgedrag, totaal geen gevaar hoeven mee te brengen voor andere zachte weggebruikers en integendeel de verkeersveiligheid kunnen bevorderen! Een nieuwe pedelec in het verkeer betekent namelijk in veel gevallen een zware auto minder. In dit opzicht helpt zo’n zinnetje in het regionieuws de zaak niet verder.

We hebben alvast contact opgenomen met de betreffende afdeling met een vraag om verduidelijking. Onze bron is namelijk HLN.be. Die mogen dan wel ‘wikken en wegen’ tegenwoordig, maar uit eerste hand hoor je toch meestal iets meer nuance. Dit bericht kan dan ook nog worden aangepast, al naargelang de correctheid van de verslaggeving.

We wensen Fietsersbond Klein Brabant/Vaartland alvast een gelukkige verjaardag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.