Fietssnelwegen zijn voor alle fietsers

http://www.fietssnelwegen.be

We merken dat er tegenwoordig soms gewag gemaakt wordt van ‘SP pressiegroepen’ die ijveren voor een minimumsnelheid op fietssnelwegen, het weren van trage fietsers etc.

Speed Pedelec Vlaanderen is met afstand de grootste SP beweging van België en vindt zulk standpunt alvast absurd. Fietssnelwegen zijn een prachtig initiatief waarbij men zoekt naar vlotte en veilige intergemeentelijke fietsroutes, precies wat de fietsende pendelaar nodig heeft.

Deze fietsroutes zijn echter bedoeld voor alle fietsers, jong en oud, snel en traag, zowel rijwiel als speed pedelec. Ideaal zijn ze dan ook ingericht voor snelheden tot 45km/u: voldoende breed, goed zicht, weinig zijwegen en obstakels, geen scherpe bochten. Gemengd gebruik door zowel speed pedelec als kleuterfiets hoeft geen probleem te vormen. Is het druk ga je trager, is het luw ga je sneller. Mits het juiste rijgedrag bieden fietssnelwegen een aangename en haalbare oplossing voor alle types gebruikers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.